MARDİN / KIZILTEPE - Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

101 Fidan 101 Salavat

Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu “Fidanlar neşv u nemaya, Salavatlar Resulullah’a ; 101 fidanı kardeş gönülde 101 salavatla buluşturuyoruz” projesi kapsamında Mustafamîlik köyü Arıklı ilk ve Ortaokulu bahçesinde fidan dikimi yapıldı.

Programa; Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İlçe Vaizi Kemal Kahraman, AK Parti Mardin il Başkanı Mehmet Ali Dündar, İlçe Başkanı Faruk Kılıç ve her iki okulun idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ile velileri katıldı.

Programımız, İlçe vaizi Kemal Kahraman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mehmet Ali Az, konuşmasında “Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin düzenlemiş olduğu proje kapsamında Arıklı ilk ve Ortaokulumuza fidan dikme programı düzenliyoruz. Gönüllerin buluşması, ellerin kavuşması açısından son derece anlamlı ve güzel bir faaliyet. Sevgili çocuklarımız; bu ağaçlar size emanet. Çok iyi bakacağınıza, onları çok güzel yetiştireceğinize hiçbir şüphemiz yok. Özellikle bu hizmetin devam etmesi için bu görev size düşüyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Eski İçişleri Bakanımız  Muammer Güler ise eğitimin en güzel amacının birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlamak olduğunu belirterek, “İl ve ilçe yöneticilerimizle beraber bu etkinliğe katıldık. Dün mübarek Regaip kandilimizi idrak ettik. Üç ayların hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Mübarek kandilinizi tebrik ediyorum. Bu güzellikleri Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi kardeşlik bağını güçlendirmek için fidan dikme projesi ile birleştirmiştir. Eğitimin amacı birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlamaktır. Furkan Doğan bir şehitti, Gazze şehidiydi. Onu da rahmetle anıyoruz. Fidanları özenle dikmek, sonra onu özenle büyütmek gerekiyor. Ağaç geleceğimizin en büyük zenginliğidir, onu koruyacak olanlar da sizlersiniz. Ağaç sevgiyle büyür, özenle büyür. Kardeşlik duygusu bu sevginin en temel vasıflarından bir tanesidir. Çok  güzel  bir etkinlik. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi.  Her bir fidanın üzerine öğrencilerimiz ile birlikte Arıklı İlk ve Ortaokulu öğrencileri, küçük zarfların içerisinde salavat ve isimlerini yazarak  kardeşliğimizi  ebede kadar  devam ettirmek adına fidanları neşv u nema bulması adına toprakla buluşturdu. Program Kızıltepe Furkan Doğan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yemek ikramıyla sona erdi.

03-04-201703-04-201703-04-201703-04-201703-04-201703-04-2017

Yayın: 03.04.2017 - Güncelleme: 07.04.2017 15:44 - Görüntülenme: 736